Gezin gered door rookmelder, maar pas gerenoveerd huis is wel onbewoonbaar

- Nieuws

Het gezin Marc Van den Dorpe-Lambert is dakloos na een uitslaande woningbrand in hun huis in de Mullemstraat 24. Niemand raakte gewond, maar het huis dat helemaal gerestaureerd was, werden door de vlammen en het bluswater zwaar beschadigd.

De bewoners werden gealarmeerd door een rookmelder op de dakverdieping, maar toen de eigenaar naar boven liep, bleek meteen dat blussen van de enorme vuurzee geen optie meer was.

Het gezin vluchtte de straat op, naar een overbuur die de brandweer alarmeerde.De Oudenaardse brandweer merkte al bij het aanrijden dat het een uitslaande brand betrof.

Waterschade

“Het gezin stond buiten en wij begonnen meteen te blussen zowel van binnenuit als vanop de ladderwagen. De bovenverdieping en het dak brandden evenwel helemaal uit en de brand veroorzaakte ook gaten in het plafond naar de eerste verdieping. De rest van het huis liep waterschade op. De woning is onbewoonbaar en de bewoners kregen voorlopig opvang bij buren”,, aldus de brandweerofficier.

“Het vuur ontstond iets over 22 uur”, zegt overbuur Jozef De Smeyter. “Mijn zoon Peter hoorde lawaai en gekraak en zag veel vuur aan de overkant van de straat. Toen de brandweer arriveerde, stond de bovenverdieping helemaal in lichterlaaie.”

Woning gerestaureerd

Marc Van den Dorpe, die vroeger een verfwinkel had in de Stationsstraat in Oudenaarde, woonde sinds enkele jaren in het pand in Mullem met zijn echtgenote en had de jongste jaren zwaar geïnvesteerd in renovatie.