3 tips om inbraak te vermijden tijdens je vakantie

- Nieuws

3 tips om inbraak te vermijden tijdens je vakantie

Jij kijkt ongetwijfeld ook uit naar je volgende vakantie. Maar wist je dat dit de ideale periode is voor inbrekers? Enkele tips om inbraak te vermijden.

De Facebookstatus: “Ik ben op vakantie!!”
We geven je de raad deze bekende Facebookstatus nooit openbaar te zetten. Zo weten onbekenden alvast niet dat je op vakantie bent. Trouwens, ook al zet je je privacy instellingen op ‘alleen vrienden’, dan moet je hier nog mee oppassen. Niet alle Facebookvrienden ken je ook echt. Verder is het bekend dat inbrekers soms bekenden zijn.

Een bewoonde indruk
Een doorwinterde inbreker let er op of een huis een bewoonde indruk geeft. Het zou zomaar kunnen dat de bewoners op vakantie zijn. De rolluiken blijven dag en nacht gesloten. De brievenbus raakt alsmaar voller. Een duidelijker signaal kun je als inbreker feitelijk niet krijgen: dit huis is momenteel niet bewoond. Een goede manier om inbrekers op afstand te houden, is om het licht te laten branden. Een woning die er bewoond uitziet, schrikt veel inbrekers snel af. De woning met gesloten rolluiken en een uitpuilende brievenbus geniet hun voorkeur!

Een kwalitatief beveilingssysteem
In 2016 werden in België 56.215 woninginbraken geregistreerd. Goed nieuws – al denken evenveel slachtoffers daar wellicht anders over – want opnieuw een daling, voor het vijfde jaar op rij al. Volgens de federale politie komt dat onder meer door de verhoogde pakkans en verbeterde technologische hulpmiddelen.

Een goed elektronisch inbraakdetectiesysteem doet dus wat het moet doen: inbrekers afschrikken.